Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Gyermek bibliakör

Csoportok, adottságaink

Gyülekezetünk taglétszámának jelentős részét képezik a gyermekeket nevelő családok. Húsznál több család, 65-70 gyermekkel.

A csoportok foglalkozásai gyülekezetünk különböző termeiben, korcsoportonként folynak.

Gyülekezetünk adottsága, hogy egy nagy imatermünk van, egy alagsori kisterem, két lakásban pedig három-három szoba, amelyeket használhatunk kisebb csoportfoglalkozásokra.

Bővebben...

Céljaink

Fontos tudniuk a gyermekeknek, hogy ugyan külön korcsoportokban tanítjuk őket, de ők valamennyien egy közösséghez tartoznak, a gyülekezet bibliaköröseihez. A gyermekcsoport pedig része a gyülekezetnek, amit a gyermekek és a tanítók között kialakuló "hit-testvéri" kapcsolat is jelez.

Bővebben...

Gyermektábor - Tahi 2013

tahi2013Ó, Tahi tábor! - Kinek, mit jelent Tahi?

József utcának Eresztvény utcai hétvégi telkek, gyerekeknek nyári tábor, a tábor gondnokának munka, Csabának a játék szervezése, Szozónak előadások, Beninek jelenet betanítás, Ineznek zenei szervezés, Dórinak az ovis csipet-csapat terelgetése, a barátnőknek éjszakába nyúló beszélgetés, felhőtlen nevetés; a lelkipásztorunknak a tahis testvérekkel való kötetlen találkozás; a tini lányoknak belekóstolás az imádság jó ízébe, kapcsolatok rendezését, s még sorolhatnám a különféle szolgálatot végzők, csoportvezetők, lelki hátteret biztosítók szinte véget nem érő listáját, élményét.

Bővebben...

A bibliaórák menete

A tanítók várják a foglalkozásokra érkező gyermekeket 9 ótára vasárnaponként.

· Rövid regisztráció után, (amely azért is fontos, hogy a gyerekek érezzék, hogy személyesen is számítanak rájuk), elfoglalják helyeiket.

Bővebben...

Tervezés, szervezés

Ahhoz, hogy a hat csoport munkája gördülékenyen, hatékonyan folyjon előkészítő, tervező munkára van szükség.

Bővebben...

Szükségletek

Nagyon fontos, hogy a gyülekezeti tagok és támogatók szívükön viseljék a gyermekek/fiatalok ügyét is a gyülekezetünkben és imájukkal is támogassák, bátorítsák őket.

Bővebben...

Óvodások

Az óvodások egy tágas, világos helyiségben kaptak helyet, melyet az évek alatt nagyon szépen kidekoráltak a tanítók, szülők és gyerekek. A falakon a teremtés napjainak eseményei vannak megörökítve.

Bővebben...

Alsósok

Az általános iskola alsó osztályaiba járó diákok csoportjában már fel vagyunk arra is készülve, hogy ne csak hallgassák a történeteket, hanem akár feladatlapok kitöltésével is mélyítsük a gyerekek tudását.

Bővebben...

5-6. osztályosok

Ötödik, hatodik osztály

7-8. osztályosok

Lelkes (13-15 fős) kis csapatunkkal idén Jézus hegyi-beszédével foglalkozunk a Máté evangéliumában leírtak alapján.

Bővebben...

Kisifjúság

A kamaszok számára szerveződött egy 'idősebb' csoport, hogy ők is találkozhassanak rendszeresen a bibliaköri időben.

Bővebben...

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid