Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Énekkar

A Budapest József Utcai Gyülekezet énekkara 1904-ben alakult meg, zeneileg kevésbé képzett, de lelkes, énekelni nagyon szerető hívő emberekből. Az akkoriban működő baptista énekkarokhoz hasonlóan a mieink is nagy szorgalommal tanulták a női-, férfi- és vegyeskari műveket. Eleinkhez méltóan igyekszünk mi is lelkesen és a lehető legjobb tudásunk szerint énekelni.

Az énekkar fő feladata az, hogy az istentiszteleteken ellássa a zenei szolgálatokat. De esküvőkön, temetéseken, vagy karitatív szolgálatokban (börtön-, kórházmisszió) is szívesen részt vesznek az énekesek.
Próbáinkat szerdán este 19.00-20.10-ig és vasárnap délután 16.00-17.00-ig tartjuk. A szolgálatokra való felkészülés során a baptista kórusgyűjtemények és az egyetemes egyházzene gazdag anyagával ismerkedhetünk. A próbák rendkívül felszabadult, jó hangulatban telnek. Mi énekkari tagok nemcsak zeneileg fejlődünk, de egy jó közösségben hétről hétre lelkileg is töltődünk!

Enekkar1_20090719
 
A baptistákra mindig is jellemző volt, hogy nagyon szeretnek énekelni.
Gyermekeinket is ebben a szellemben neveljük. Az iskolában tanult hangszeres, zenei tudásukat a gyülekezetünkben is kamatoztathatják.
Az évek során mindig olyan zenekarok szerveződtek, amilyen hangszeren tanuló gyerekek, felnőttek voltak (pl. fúvós, pengetős, vonós zenekarok). Napjainkban egy furulyazenekar működik, amely rendszeresen szolgál a gyülekezetben. Alkalomszerűen fuvolisták és vonósok is csatlakoznak hozzájuk, s így az ifjú zenészek kiséretével az énekkar még szinesebben végezheti az istentiszteleti szolgálatait.
Gyermekeink szinte észrevétlenül nőnek bele az énekkarba is, amely évről évre gyarapszik, fiatalok és idősek egyaránt szívesen énekelnek benne.

Az énekkari tagság önkéntes, de lehetőleg gyülekezeti tagsághoz kötött.
Az Isten házában nem szerepelni, hanem szolgálni jövünk. A közös éneklés mélyíti testvéri, baráti kapcsolatainkat, mindemellett közelebb visz Istenhez és közvetíti az evangéliumot embertársaink felé.
„jöjjetek vígan zengjük el: Isten szeret !”
Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid